Obisk Gomo Tulkuja v Sloveniji / Visit of Gomo Tulku in Slovenia

Print
... *  DHARMALING Newsletter  * ...

 
===== English version below =====

Dragi Darma prijatelji,

Z velikim veseljem delimo novico, da 3. avgusta v okviru svoje evropske MBA turneje v naš budistični center pride izjemni 23. Gomo Tulku Rinpoče! Toplo vabljeni na predavanje!

Četrtek, 3. avgust 2017 ob 17:00
Budistični center Dharmaling, Pavšičeva 41, Ljubljana
Priporočena donacija: 10 € (razen če ste v resni finančni stiski)
Kontakt za dodatne informacije: ‎040 125 512 ali office@dharmaling.org

Tibetanec, Kanadčan, Američan. Lama, glasbenik, podjetnik. Filozofija Gomo Tulkuja o tem, kako živeti, študirati in poučevati Budizem, močno poudarja avtentičnost, uporabnost in pragmatizem. Ta pristop je razviden tudi iz življenja mladega Rinpočeja in njegovih dosedanjih kariernih poti, ki so ga vodile po svetovih Severne Amerike, Evrope in Azije. Življenje Gomo Tulkuja v njegovi 23. inkarnaciji se je začelo v Montrealu, v Kanadi, 8. avgusta 1988. Pri treh letih ga je Njegova Svetost 14. Dalajlama prepoznal kot reinkarnacijo dečkovega starega očeta po materini strani, 22. Gomo Tulkuja. Zaradi zanimanja javnosti je bila zgodba Gomo Tulkuja predstavljena na več mednarodnih medijskih kanalih, med drugim na »Oprah Winfrey Show« v ZDA, in prek glavnih novičarskih agencij, kot je na primer Rai Italia.

Gomo Tulkuja je leta 1995 na Institutu Lama Tsongkhapa v Pomaji v Italji, v meniha posvetil Dalajlama, nato pa se je 12 let izobraževal na tradicionalni samostanki univerzi Sera Jey v Indiji, kjer je študiral budistično filozofijo in psihologijo. Študij je z odliko zaključil avgusta 2008, po t.i. obredu Rig-Chung, ki vključuje zahtevne sholastične debate pred tisoči menihov.

Podobno kot prejšnji Gomo Tulku, ki je imel celotni prenos linije Gelug in ki je bil znan po svojem strokovnem poznavanju budistične filozofije in metod tantre, pa tudi po poznavanju tradicionalnih napevov in obrednih plesov, je tudi zdajšnji Gomo Tulku že v mladih letih odkril podobno strast do glasbe in plesa. Po zaključku svojega budističnega študija je Gomo Tulku opustil formalno meniško življenje in se posvetil glasbeni karieri v Evropi. Njegov prvi album, v katerem je predstavil kompilacijo izvirnih glasbenih refleksij o življenju in ljubezni mladega Tibetanca, je nastal v sodelovanju z mednarodno priznanimi producenti in glasbeniki, kot sta Deleterio in Jidenna. Njegovi dosežki v glasbeni karieri so mu prinesli tudi intervju v Time Magazine, GQ Italia in Details, pa tudi nastope na US National Public Radio (NPR) in italijanski televiziji. S svojim singlom Photograph je leta 2011 na Tibetan Music Awards osvojil priznanje za najboljšega moškega izvajalca.

Gomo Tulku je prepričan, da je prihodnost budizma v tem, da poveže svoja tradicionalna učenja s sodobnim življenjem. Zaradi tega še naprej nadgrajuje svoje znanje kot tradicionalni Lama, ki ima hkrati izkušnje iz življenja kot sodoben človek v moderni družbi.

V zadnjih letih je Gomo Tulku sodeloval v številnih podjetniških projektih v različnih panogah. Trenutno živi v Kuala Lumpurju v Maleziji, s pogostimi obiski svojega samostana v Indiji pa še naprej ohranja tesen stik s svojo budistično dediščino. V svojih prihodnjih projektih si bo Gomo Tulku prizadeval za širitev budizma s pomočjo interaktivnih medijev, za ohranjanje narave v Tibetu in za glasbo. Gomo Tulku tekoče govori tibetansko in angleško, ima pa tudi pogovorno znanje italjianščine.

»V tem tisočletju najrazličnejših motenj je težje prakticirati budizem kot kadarkoli prej, vendar to ni bilo še nikoli tako pomembno kot zdaj.«


Z najboljšimi željami,
Dharmaling Slovenija
____________________________
Budistična kongregacija Dharmaling
E-mail: office @ dharmaling.org
Spletna Stran: http://www.dharmaling.org


Te novice ste prejeli, ker ste se nanje naročili. Kadar koli se lahko odjavite tako, da svoj e-naslov vnesete v obrazec za odjavo v desnem stolpcu na naši spletni strani.

==================== ENGLISH VERSION ====================

Dear Dharma friends,

With great happiness we share the news that on August 3rd the amazing 23rd Gomo Tulku Rinpoche will come to our Buddhist centre as a part of His European MBA tour! Warmly welcome to the lecture!

Thursday, August 3rd 2017 at 17:00
Dharmaling Buddhist centre, Pavšičeva 41, 1000 Ljubljana
Recommended donation: 10 € (except if you have severe financial troubles)
Kontakt za dodatne informacije: 00 386 40 125 512 or office@dharmaling.org

A Tibetan, Canadian, American. Lama, musician, entrepreneur.  Gomo Tulku’s philosophy towards living, learning and teaching Buddhism is one with a strong emphasis on authenticity, relevance and pragmatism – an approach that is evident in the young Rinpoche’s life and career choices so far as he traverses the universes of North America, Europe and Asia. Gomo Tulku’s life in his 23rd incarnation began in Montreal, Canada, on August 8th, 1988. He was recognized at the age of three by His Holiness the 14th Dalai Lama, as the reincarnation of his maternal grandfather, the 22nd Gomo Tulku. Capturing the public's interest, Gomo Tulku's story was featured on multiple international media outlets, including the Oprah Winfrey Show in the US and major news agencies, such as Rai Italia.

Ordained as a monk by the Dalai Lama in 1995 at Lama Tzong Khapa Institute, in Pomaia, Italy, Gomo Tulku spent his following 12 years in traditional monastic education at Sera Jey Monastic University, India, where he studied Buddhist philosophy and Buddhist psychology. In August 2008, he graduated with honors following a ceremony called Rig-Chung, which involved a rigorous scholastic debate in front of thousands of monks.

Like the previous Gomo Tulku, who had the full Geluk lineage, and who was renowned for his expertise in Buddhist philosophy and tantra practice as well as traditional chants and ritual dance, Gomo Tulku discovered his parallel passion in music and dance at a young age. After completing his foundational education in Buddhism, Gomo Tulku left formal monastic life to pursue his musical career in Europe. His debut album was produced in collaboration with internationally reputed producers and musicians, including Deleterio and Jidenna, a compilation of original musical reflections on life and love as a young Tibetan. Highlights in his musical career include coverage by Time magazine, GQ Italia and Details magazine as well as appearances on US National Public Radio (NPR) and Italian television. His single, Photograph, won him recognition as Best Male Artist at the Tibetan Music Awards in 2011.

Gomo Tulku’s conviction about the future of Buddhism is that it must marry traditional teachings with contemporary existence. Today, he continues to build on enriching his knowledge of being a traditional lama with the experience of living as a contemporary being in modern society.

In recent years, Gomo Tulku has been involved in a number of business ventures across a diverse range of industries. Currently residing in Kuala Lumpur, Malaysia, he maintains his close connection to his Buddhist heritage through frequent visits to his monastery in India. Gomo Tulku’s future projects include promoting Buddhism through interactive media, environmental preservation in Tibet and music. Gomo Tulku is fluent in Tibetan and English, and conversational in Italian.

‘In this millennia of distractions, it is harder than ever to practise Buddhism, but never has it been more relevant than ever before.’

All the best, Dharmaling Slovenia


____________________________
Buddhist Congregation Dharmaling
E-mail: office @ dharmaling.org
Web Site: http://www.dharmaling.org


You received this newsletter because you subscribed to it.If you wish to unsubscibe, you can do so any time: just visit the Dharmaling web site and fill up the unsubcribe field on the right side of the web site.

 
Copyright 2015 © Buddhist Congregation Dharmaling. All rights reserved.
Powered by AcyMailing